Waar stad en groen elkaar ontmoeten

Al het goede op één plek

Aan de oostzijde van De Laak in Vathorst komt de nieuwe buurt Hanzekade in De Laak 3. Een karaktervolle Amersfoortse wijk die stads gemak combineert met veel groen. De Laak is opgezet als een grachtenstad, waarin wonen samengaat met waterrijke recreatie en kleinschalige bedrijvigheid. Je hebt hier alle moderne voorzieningen bij de hand: een gezellig winkelcentrum, sportclubs, parken, scholen, zorgvoorzieningen en diverse uitgaansgelegenheden. En ondertussen ben je vanuit huis lopend of op de fiets zo in de natuur. In Hanzekade komt al het goede samen.

 

Bereikbaarheid
Vanuit Hanzekade ben je binnen een paar minuten op de A28. Over de nabijgelegen rondweg Laakboulevard kom je gemakkelijk in de andere delen van Vathorst. Winkelcentrum, scholen en andere voorzieningen liggen op een steenworp afstand. Via het doorgaande provinciale fietspad ben je binnen vijftien minuten in de Amersfoortse binnenstad. Reis je liever met het openbaar vervoer? Station Vathorst is op loopafstand van Hanzekade.

 

Bekijk appartementen Bekijk woningen

Meer weten over dit bijzondere project?

Stads gemak en vertier

Hanzekade biedt alle moderne voorzieningen die je van een stad verwacht. Niet alleen een gezellig winkelcentrum en diverse sportclubs, maar ook ruime parken, zorgvoorzieningen en diverse scholen. En niet te vergeten verschillende uitgaansgelegenheden, van restaurants en lunchcafés tot het eigentijdse ICOONtheater.

Genieten van het water

Het vele water in Vathorst nodigt uit tot leuke activiteiten. In de zomer vermaken mensen zich op de grachten in bootjes of kano’s. Als het écht warm is spring je vanaf de kade zo het water in voor een verfrissende duik. Bij vriesweer wordt er naar hartenlust geschaatst op het ijs van de brede grachten.

 

De weidse verten

Hou je van varen en trek je er graag met familie of vrienden op uit? Met een picknickmand of een flesje wijn? In dit waterrijke gebied geniet je in je bootje van eindeloze vergezichten. Over het riviertje de Laak vaar je gemakkelijk naar Bunschoten, en in de toekomst zijn zelfs de randmeren bereikbaar.

 

Lekker ontspannen in de natuur

Vathorst herbergt drie grote parken met uitgestrekte grasvelden en ruime speelmogelijkheden. Vlak bij Hanzekade liggen weidse polders die zich bij uitstek lenen voor wandelen, fietsen en sporten. Kinderen kunnen hier volop spelen en ontdekken in de natuur. In het aangrenzende gebied Het Hammetje loop je heerlijk langs de waterkant en tref je een sprookjesachtig fort aan.

 

Meer weten kijk op www.vathorst.nl